2014. június 1., vasárnap

Filmismertető: Heavenly Forest

Cím: I Love You, Only / Tada, Kimi wo Aishiteru / Csak téged szeretlek (alternatív címe a Heavenly Forest)
Műfaj: romantikus, dráma
Év: 2006
Szereplők:
  • Miyazaki Aoi, mint Satonaka Shizuru 
  • Tamaki Hiroshi, mint Segawa Makoto
  • Kuroki Meisa, mint Toyama Miyuki
  • Koide Keisuke, mint Sekiguchi Kyohei
  • Uehara Misa, mint Inoue Saki
  • Munetaka Aoki, mint Shirohama Ryo
  • Oonishi Asae, mint Yaguchi Yuka


A történet röviden:

Makoto, az elsőéves egyetemista találkozik egy aranyos lánnyal, Shizuruval, az iskola első napján. Makoto nagyon szégyenlős srác, viszont megragadta Shizuru gyerekes, de kedves személyisége. Shizuru Makotóval szeretne lenni, ezért elkezd érdeklődni a fiú hobbija iránt, ami a fotózás. Sok időt töltenek együtt fényképezéssel a közeli erdőben. Makoto azonban érzelmeket kezd táplálni egy másik lány, Miyuki iránt, aki szebb és érettebb is. Mikor rájön erre Shizuru, utalásokat tesz Makotónak arra, hogy egyszer ő is gyönyörű nővé fog válni, és majd sajnálni fogja az elszalasztott lehetőséget. Egy nap, Shizuru egy képet szeretne készíteni a saját születésnapjára miközben Makotóval csókolóznak, és meg is teszik.
Mindezek után Shizuru hirtelen eltűnik, és két évig semmit nem hallani róla. Makoto kap egy levelet, amiben arra kérik, jöjjön el megnézni Shizuru első kiállítását New Yorkban... Vajon a két szerelmes újra egymásra talál?


Az én véleményem:

Rögtön tudtam, hogy szeretni fogom, mikor megláttam a film plakátját. Valamiért már első perctől kezdve megragadott. Pont olyan volt, amilyennek én szeretem: romantikus, drámával fűszerezve, szimpatikus főszereplőkkel. Manga alapján készült, és bár én azt nem olvastam, semmi kivetnivalót nem találtam a filmben. Az olyan romantikus lelkek, mint én biztos szintén szeretni fogják. :)

A film sok meglepetést tartogatott számomra, néhol olyan fordulatokat vett a történet, amikre egyáltalán nem számítottam. Azt hiszem, ezért is élveztem ennyire. Csendes lefolyású, de egyben izgalmas és fordulatos történetet kaptam. Nem is kérdés, hogy bekerült a kedvenc filmjeim közé.

Ahhoz képest, hogy a film 2006-os a kivitelezés nagyon szép. A film első és utolsó része New Yorkban játszódik, úgyhogy kapunk egy kedves, idillikus képet az amerikai világról egy japán szemszögéből nézve. A Japánban játszódó részek is mind látványosak, az erdő legfőképp, ami Shizuru és Makoto kedvenc helyévé válik. Mindezek mellett a japán diákok stílusa sem megvetendő, mindenkit szépen ízlésesen felöltözve láthatunk. Én ennél sokkal rosszabbra számítottam, úgyhogy ez mindenképp pozitív csalódás volt számomra. 

Nem ez a film a romantikus-dráma műfaj legkiemelkedőbb darabja, de mindenképpen megéri az egyszeri nézést, főleg ha Te is a nem feltétlenül pityergős, de szívszorító történeteket szereted. Néhány résznél biztosan mosolyt csal majd az arcodra, néhol pedig elgondolkodsz majd azon, hogy miért ilyen kegyetlen a sors. Egy friss lélegzet, hogy kitörj a szürke hétköznapok forgatagából, egyszóval: mindenképpen nézd meg! :)

 
Ez volt az egyetlen csók, az egyetlen szerelem, amit valaha is ismertem.


A szereplők:

  • Shizuru: Az egész film hangulatát feldobta ez a nehéz múltú, mégis barátságos lány. Nagyon szerethető és szimpatikus volt Miyazaki Aoi karaktere, akit még régebben a Nana című filmben láttam utoljára. Nem igényelt különösebb színészi tehetséget ez a szerep, mégis jól alakított, én pedig örömmel néztem végig a történetét.
  • Makoto: Én sem tudom miért, de az olyan típusú karakterek, mint például Makoto állnak hozzám a legközelebb. Csendes, inkább befelé forduló fiú, akit többnyire szeretnek az emberek. Én is így tudnám jellemezni magam, ezért is tudtam jobban beleélni magam a történetbe.
  • Miyuki: Lehetséges, hogy őt szánták a film antagonistájának, nekem mégsem tűnt annak. Bár elcsábította Makotót, nem akart rosszat tenni Shizurunak, ezért nem is nevezhető igazán negatív szereplőnek. Még annyit jegyeznék meg, hogy Kuroki Meisa tényleg gyönyörű. :)

A zene: 

A zene tökéletesen illik a film hangulatához. Drámai, mégis kellemes: fülbemászó zongoraszó, ezt az egyet szeretném kiemelni: 
Otsuka Ai - Renai Shashin


Összegzés:

A Tada, Kimi wo Aishiteru kiváló kikapcsolódás lehet egy szombat estére. Nem tartalmaz magasröptű beszélgetéseket, azonban a maga egyszerűségével nagyon szerethető történetet nyújt minden érdeklődőnek. Csupán azért vontam le egy pontot a cselekményből, mert picit lassan folydogált a történet, egyébként minden rendben a filmmel. Ajánlom mindenki figyelmébe, és ha sírósabb típus vagy, akkor jobb lesz, ha egy csomag zsepivel fogsz neki nézni. 

A film fent van asiatorrentsen, illetve itt, viszont magyar feliratról nem tudok. Én angol felirattal néztem, azt innen letölthetitek. Mindenkinek jó szórakozást kívánok hozzá! :)



Az én értékelésem:

  • Cselekmény: 9/10
  • Szereplők: 9/10
  • Kivitelezés: 10/10
  • Zene: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek veled!! Csodaszép film! Nekem nagyon kedvencem Tamaki is!!!! :) Ezt a filmet látni kell!! :)

    VálaszTörlés
  2. Én láttam a magyar feliratot: http://www.azsiafilm.hu/magyar-feliratok/viewdownload/1/685
    Már nagyon rég volt, hogy láttam ezt a filmet, mégis emlékszem rá...ami nálam nagy szó, mert csak a jelentőségteljesebb alkotásokra figyelek fel. Ez az volt. Tényleg nem egy kiemelkedő darab...de a japán filmek közül...szerintem az egyik legszebb. Néha csak ámulok és bámulok, milyen színészi játékot látok egy-egy moziban, de itt mindenki rendben volt. A zenei aláfestés is nagyon eltalált. Én is mindenkinek csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés